Nigiri croqueta de kimchi caseiro, cheddar e robaliza lañada

FacebookTwitter
Nigiri croqueta de kimchi caseiro, cheddar e robaliza lañada
INGREDIENTES
  • Robaliza de 2 kg aproximadamente
  • Salmoira
  • Lima
  • Ovas de troita
  • Po de tomate caseiro
  • Manteiga noisette
  • Xerminados de cilantro

Para a bechamel:

  • Manteiga
  • Fariña
  • Leite
  • Queixo cheddar
  • Kimchi caseiro triturado
  • Sal

Para o rebozado:

  • Ovo batido
  • Fariña
  • Panko (pan raiado xaponés)

Receita cortesía de Sergio Roma de O Souto Bar Restaurante (Pontevedra), perfecta para un aperitivo.

Preparación:

Preparar unha bechamel de xeito tradicional, engadir o queixo cheddar no leite antes de quentalo e o triturado de kimchi unha vez que a bechamel está feita. Deixar arrefriar a masa, bolear e rebozar coa fariña, o ovo e o panko.

Limpar a robaliza e obter os lombos quitándolle a pel. Introdúcense os lombos en salmoira durante unha hora e a continuación retíranse e sécanse. Despois córtanse tipo sashimi.

Frítense as croquetas en aceite de oliva virxe extra. Retíranse.

Para empratar, poñemos as croquetas no prato e enriba a robaliza cun anaco de manteiga noisette. Sopleteamos o peixe. Remátase cun pouco de po de tomate, raspadura da lima, ovas de troita e os xerminados de cilantro.