Sardiñas marinadas, Cebreiro e mazá

FacebookTwitter
Sardiñas marinadas, Cebreiro e mazá
INGREDIENTES

Ingredientes (10 comensais):

  • 1 kg sardiñas
  • 500 gr de azucre
  • 500 gr de sal gordo
  • 1 mazá Granny Smith
  • 200 ml de aceite de oliva suave
  • 1 citronela
  • Pel dun limón
  • Zume dun limón
  • Queixo do Cebreiro D.O.P

Receita cortesía de Emma Pinal de Gastrobar O Birrán (Ribadavia, Ourense).

Preparación:

Desescamar e desespiñar as sardiñas. Poñelas a desangrar nun baño de auga con xeo durante 10 minutos, sacar e secar os lombos.

Mesturar o azucre co sal, dispoñer nunha bandexa profunda a metade da mestura, poñer por enriba os lombos de sardiña, coa parte da pel cara arriba, e cubrir ben co resto da mestura. Reservar en neveira durante 2 horas.

Infusionar o aceite coa citronela e a casca do limón, cortar a mazá en bastonciños e regalos co zume do limón para evitar a súa oxidación mentres infusionamos o aceite. Unha vez listo e algo tépedo, poñer a mazá no aceite e reservar.

Unha vez marinados os lombos de sardiña, lavalos ben debaixo da billa quitando calquera resto de mestura de azucre e sal, secalos ben e pódense manter en neveira con aceite.

Para empratar, poñemos no centro do prato un anaco de queixo do Cebreiro desmiolado, por enriba uns cantos bastonciños de mazá e terminaremos coa sardiña, que haberemos sopleteado lixeiramente pola parte da pel.